Příprava kávy

Pokud si chcete vychutnat šálek kávy i mimo svou oblíbenou kavárnu můžete tak učinit díky několika metodám, které jsou alternativou ke kávovým nápojům na bázi espresso. Oblíbené jsou především pro přípravu kávy v domácích podmínkách. Nepotřebujete pro ně profesionální espresso kávovary, které by vás stály nejen spoustu peněz, ale i místa v kuchyni.

Příprava kávy alternativní metodou je navíc zábavná a nabízí prostor k experimentování.

Pro každou jednotlivou přípravu je důležité především použít kvalitní, čerstvě praženou kávu a čistou vodu.

Předpokladem pro co nejlepší výslednou chuť kávy je i její uskladnění. Kávu skladujte na suchém, chladném místě (ne však v lednici) v neprůsvitné nádobě s dobrým těsněním.

Pokud máte pocit, že je vaše káva příliš silná a hořká, pak se přesvědčte, že nepoužíváte příliš horkou vodu. Případně zhrubte mletí a uberte množství kávy. Velmi nevýraznou, plochou a slabou chuť kávy spravíte jemnějším mletím a zvýšením množství kávy.