Vyplatí se kupovat výběrovou kávu?

S rostoucím trendem směrem ke výběrové kávě došlo k určitým spekulacím o tom, zda zvláštní úsilí stojí za to. Výběrová káva vyžaduje více času, energie, peněz a významný výzkum a studium, aby byla provedena dobře. Pro někoho, kdo prostě hledá jejich ranní opravu; ..

Proč byste měli dbát na mletí kávy ?

Celým cílem pěstitelů kávy, pražíren a baristů je přinést co nejvíce chuti z kávových zrn. Cílem je dostat to, co je uvnitř zrna do vašeho šálku. Když jsou buňky uvnitř kávových zrn vystaveny vzduchu, těkavé aroma reagují s kyslíkem ve vzduchu a provádějí oxidaci. ..

Perfektní poměr kávy a vody

Existuje tolik proměnných, které jdou do chuti, která vychází z vaření šálku kávy. Z hlediska těchto proměnných; poměr kávy k vodě je jedním z nejdůležitějších. Abychom mohli odpovědět na tuto otázku, musíme se nejprve rozhodnout, kterou metodu použijete. Existuje mnoho ..

Proč zvlolit kávu Arabica?

Ve světě kávy existují dva různé primární druhy kávovníku: Arabica a Robusta. Každopádně existuje několik desítek dalších druhů kávy, ale soustředíme se pouze na tyto dva primární. Dnes se snažím, abyste se rozhodli pít kávu pocházející z druhu Arabica . Proč si vybrat ..

Pěstování kávových zrn doma

Existují země, které pěstují kávová zrna po celé své zemi, takže mohou produkovat velké množství a exportovat je do celého světa. Pěstování kávových zrn je tak rozšířené, že je v pokušení začít pěstovat plantáž. Lidé věří, že pěstování kávových zrn doma je ..

Výběr kávového zrna pro přípravu Espressa

Zrna Espresso jsou jednoduše kávová zrna, která byla vylisována pro vytvoření specifického typu kávy, známé jako espresso. Zrna jsou často praženy na tmavší úroveň, což jim dodává hořkou chuť. Tato hořkost vytváří chuť espressa, které si mnozí milovali. Pokus o výběr ..

KATEGORIE

Přihlašte se k odběru