Výsledky vyhledávání pro dotaz o kávě:

Výsledky vyhledávání v sekci: Blog

Nikdo není dokonalý!

Dokonalost je ideál, který se málokdy naplní, ale to neznamená, že bychom se o to neměli snažit. Konec konců, selhání při zdokonalování něčeho může přinést pozitivní výsledky. I když možná nikdy nebudete moci připravit šálek kávy, který je „v pořádku“, kvalitní směs není ani zdaleka nemožná, a pokud budete postupovat podle těchto tipů, uvidíte, že je to pravda.1. Zajistěte, aby vaše kávová zrna byla čerstvá. Tímto způsobem z nich získáte nejvíce chutí. Protože vystavení vzduchu významně sníží jejich čerstvost, je dobré je uchovávat ve vzduchotěsném obalu. Neskladujte je však v mrazničce; výsledná kondenzace může ohrozit jejich integritu.2.Při vaření se držte jednoduchých neelektrických metod. To umožní nejrovnoměrnější extrakci.3.Zvažte invesici do kvalitního mlýnku a použijte jej před přípravou.4.Pro každých šest až osm uncí vody použijte 2 polévkové lžíce kávy. Měřte opatrně!5. Nepoužívejte vodu, kterou byste nepili. Filtrovaná a balená voda by měla stačit.

Připravte perfektní Café Cubano

Když přijde na hledání dobré kávy, musí člověk někdy cestovat po světě, než najde perfektní šálek, který splní jeho vkus. Abychom vás dostali do exotického ostrovního ráje, objevili jsme perfektní recept na kavárnu Cubano nebo kubánskou kávu. Tato vynikající směs dobré kávy a cukru jistě potěší i ty nejnáročnější chuťové pohárky. Takže jste připraveni na výlet?Café CubanoKrok 1: Nalijte studenou filtrovanou vodu do vašeho stroje pro přípravu espressa . Ujistěte se, že vaše zařízení na přípravu espressa neobsahuje žádné usazeniny nebo váhu, protože by to mohlo ovlivnit chuť.Krok 2: Naplňte zařízení na přípravu espressa kubánským kávovým základem (pokud je k dispozici) nebo vaší oblíbenou kávovou směsí. Dejte espresso maker dohromady a položte na horký hořák.Krok 3: Do šálku přidejte dvě lžičky cukru.Krok 4: Jak káva perkoluje, nalijte malé množství do šálku s cukrem, který zvlhčí. Navlhčený cukr a kávu rychle promíchejte, dokud není jako pasta.Krok 5: Po ukončení vaření se káva pomalu nalije do šálku a jemně se smíchá s cukrovou pastou. Pokud se to udělá správně, vytvoří se pěkná pěna. Sloužit.Pokud si ve své kávě vychutnáte mléko nebo chcete vyzkoušet jiný báječný recept, můžete vždy udělat:Café con LecheK přípravě tohoto báječného šálku stačí vzít kávu, kterou jste vytvořili výše, a dát ji do plného šálku horkého mléka.Užívat si!

Příprava perfektního šálku kávy

Příprava skvělého šálku kávy závisí na řadě věcí, jako je kvalita kávového zrna, kvalita použité vody, typ připravovy a mletí kávy. Nyní je kvalita zrna a vody něco, o co se můžete snadno postarat. Používejte pouze kvalitní zrna a čistou vodu. Vztah mezi mletím kávy a druhem vaření je však podrobnější a mohl by použít trochu vysvětlení. Nyní všichni víme, že vyrábíme kávu tak, že horkou vodou procházíme drcenými kávovými zrny. Aby to však opravdu fungovalo, musíme pochopit, jak dlouho by voda měla procházet zrny. Účelem tohoto článku je pomoci vám pochopit, jak sladit mletou kávu s typem vaření, který děláte, abyste dosáhli co nejlepší kávy.Obecně lze říci, že doba „máčení“ přímo souvisí s tím, jak hrubá je káva mletá. To znamená, že menší mletá káva potřebuje menší kontakt s vodou a hrubší mletí potřebuje delší kontakt. Káva Espresso je vystavena vodě pouze po dobu 20-40 sekund a výsledkem je velmi jemná mletá káva. Káva ve french pressu může trvat až 4 minuty a používá extrémně hrubou mletí. Pokud káva zůstane příliš dlouho ve styku s vodou kvůli její velikosti mletí, objeví se nežádoucí výtažky a způsobí, že káva bude hořká. Samozřejmě, pokud je mletí příliš velké a voda prochází velmi rychle (jako je použití mletého mletí ve výrobci espressa), velmi málo extrahovaného kofeinu a příchutí bude mít špatnou chuť. Káva připravená v moka konvičce musí být jemně namletá. Moka je tradiční způsob přípravy kávy pocházející z Itálie.Filtry samozřejmě hrají důležitou roli při řízení rovnováhy mezi nad a pod vařením kávy. Nejen, že udržují grind z vašeho šálku, ale také řídí, jak rychle voda prochází přes grinds. Papírové filtry jsou nejčastější, ale mnoho lidí také používá kovové varianty. Papírové filtry jsou docela dobré. Mohou však absorbovat některé z kávových příchutí a někteří lidé tvrdí, že mohou ochutnat papír v konečné kávě. Kovové filtry jsou obvykle vyrobeny z nerezové oceli nebo pozlacené sítě. Mají velmi jemné vazby a velmi dobře odfiltrují mletou kávu. Chuť kávy také nemění vůbec. Kovové filtry jsou také šetrnější k životnímu prostředí než papírová alternativa.Ať už si vyberete cokoli, nezapomeňte koupit slušnou kvalitu. Levné filtry často ucpávají nebo neumožňují kávu správně vařit. Kvalitní kovový filtr vydrží roky a nakonec ušetří peníze.Vaření šálku kávy není tak těžké. Příprava skvělého šálku vyžaduje trochu větší porozumění, ale není o nic těžší. Začněte čerstvými zrny a dobrou čistou vodou a poté přizpůsobte svůj styl správnému mletí a pak si pořádně pohrávejte s přesnými proporcemi a brzy se pokaždé uvaříte kávu zabijáka.

Úvod do cuppingu ( degustace kávy)

Musíte být znalec kávy, abyste si užili veškerou zábavu z kávy? Zdá se, že „znalci“ mají všechno kromě obvyklých nákupů kávy, posuzování a psaní recenzí. Ale také si můžete pochutnat na příchutích tanzanských arašídů, Monsoon Mysore a ostatních, pokud si přejete.Káva je posuzována profesionálním „cupperem“ podle mnoha atributů, jako je vůně, chuť, chuť, tělo, kyselost a několik dalších. Můžete také simulovat profesionální sestavu pomocí několika jednoduchých uspořádání.Nejprve musíte mít bohatou zásobu čerstvé, filtrované vody. Nejlepší mletá káva může ztratit veškeré kouzlo, pokud je vyrobena ze „zastaralé“ nebo znečištěné vody. Voda často absorbuje pach ze vzduchu nebo může obsahovat síru. Plísně ve vodovodních potrubích někdy mohou změnit chuť vody. Nikdy nepoužívejte destilovanou vodu, protože obsahuje nadměrné množství změkčujících solí.Na podnose mějte po ruce řadu malých sklenic, malých misek a odměrných lžiček. A samozřejmě, potřebujete kávu.Pak připravte převařenou vodu. Kávová zrna musíte mlít v mlýnku na otřepy. Pro různé zkoušky kávy je zapotřebí různá nastavení míchačky. Mlýnky překvapivě ovlivňují chuť kávy.Poté na několik minut namočte jakoukoli kávu. Tekutinu můžete filtrovat nebo trochu nabrat lžičkou, abyste ji cítili. Zhluboka se nadechněte, aby zápach zmizel. Poté tekutinu ochutnejte jazykem. Nepijte to. Sbalte si ji do úst a vyplivněte ji do nádoby.Jaký je váš dojem? zjistili jste, že je dřevitá nebo poněkud vinařská? Myslíš si, že je to kyselé nebo hladké? Byla vůně květinová nebo jako pepř? Káva přichází v široké škále chutí a chutí. Pěstuje se samozřejmě ve velkém množství půdy, podnebí a příprava je stejně rozmanitá.Můžete ochutnat širokou škálu kávy - například keňský AA vypadá tmavší a liší se od šálku kolumbijského, který je více květinový. Jemenská Mocha je opět jiná a chutná a voní jako víno.Změna mletí a pečení může mít velký vliv na chuť a vůni kávy. Zkuste z hrubého na hladký povrch; barvy se liší od světlé po tmavou; Chuť se liší od americké až po vídeňskou.Obvykle jsou zapotřebí dvě polévkové lžíce (10 gramů) kávy na každých šest uncí (180 ml) vody. Teplota vody je kolem 200 ° C (93 ° C). Samozřejmě, jak si můžete vyzkoušet různé metody a chutě, můžete upravit některý z těchto základních profilů.Další důležité atributy, na jejichž základě je káva posuzována, jsou následující:Kyselina - suchá chuť. Prominentní v mexické kávě. Zde je rozdíl mezi nabídkou a věkem.Aroma - pára nebo pára vydává vůni, která může být ovocná nebo bylinná. Například káva Kona má vůni květinovou.Hořký - tuto chuť můžete cítit na zadní straně jazyka. Pochází z kofeinu a dalších složek. Například robusta je hořčí než Arabica.Tělo - jak „tlustý“ je vařič? Americká pražená káva je ve srovnání s tmavou francouzskou kávou světlá.Šikovnost - to je známka špatné kvality kávových zrn. Je to výsledek aldehydů a ketonů a chutná jako pražené ořechy.Ostrost - je to výsledek směsi kyselin a solí. Můžete mít výrazný účinek u levných zrn robusta.Takže pokračujte a experimentujte s tolika chutěmi, zeměmi a vůněmi, jak se vám líbí, a brzy se stanete odborníkem na kávu ve stylu!

Cappuccino - Jak si připravit tuto bohatou, tmavou kávu

Chuť dobrého cappuccina je skvěla a lidé někdy nemohou svůj den začít bez šálku cappuccina.Cappuccino je bohatá, tmavá káva, jejíž recept pochází z Itálie. Jméno cappuccino vlastně pochází z podobnosti jeho barvy k rouchům mnichů řádu kapucínů.Cappuccino má velký objem pěny, což z něj činí lehký nápoj a méně náplně než jiné kávy. Berete stejné části napařeného a napěněného mléka a espressa, s mlékem na vrcholu espressa. Poté můžete na vrchol posypat muškátový oříšek, skořici nebo čokoládový prášek.Začněte s dobrým espressemChcete-li udělat dobré cappuccino, musíte začít s dobrým espressem, které získáte z následujícího: Mletí zrn v pořádku, stisknutí espressa pevně, použití vysokotlakého stroje nebo topného kamna, nedělejte příliš mnoho najednou, musí být krémová nahoře viditelná jako zlatohnědá pěna, a pomocí šálku espressa se příliš rychle ochlazuje teplota.Rozdíl mezi Cappuccino a LatteLattes jsou také polovina espressa a napůl mléka. Pokud jste zvědaví, jaký je rozdíl mezi latte a cappuccino, s latte vezmete mléko a espresso a nalijete mléko dolů po stranu šálku, takže se smíchá s espressem.Vytváření pěnyOdkud pochází napěněné mléko pro cappuccinos a lattes? Používáte-li french press jako napěňovač, zahřejete na sporáku nebo mikrovlnné troubě šálek mléka (nejlepší je bez tuku) na teplotu, kterou můžete stát, abyste do něj vložili prst, a poté nalijte mléko do opláchnutý hrnec pístu. Pumpujte píst do hrnce na několik minut a mléko se zvětší na trojnásobek až čtyřnásobek svého objemu, čímž se vytvoří pěna pro vaše cappuccino (nebo latte).Získejte svůj vlastní Cappuccino MakerPokud máte závislost na kávě, možná budete chtít koupit kávovar cappuccino, abyste si mohli vytvořit svůj vlastní domov. Pěkná charakteristika na pultovém top modelu je to, že může napařit mléko pro cappuccino a latte. Při nákupu cappuccina tvůrce mějte na paměti, že pokud se bavíte často, možná budete chtít nakupovat za cappuccino stroj, který vyrábí několik šálků cappuccina najednou.ZávěrJakmile byly klasifikovány jako luxusní zboží, mnoho zařízení, jako jsou mlýnky, cappuccino, espresso a další výrobci nápojů, nyní zdobí domy po celém světě. Takže pokud jste jedním z mnoha lidí, kteří musí začít svůj den cappuccinem, ušetří vám peníze tím, že budete mít vybavení doma, než když budete muset platit v kavárně.Další výhodou je, že budete moci vyrobit nějaké cappuccino, kdykoli si vyberete. Už nebudete muset utéct, abyste si koupili šálek své oblíbené kávy. Jednoduše jdete do své kuchyně a sestavujete svůj oblíbený nápoj.  

Nákup skvělého kávovaru

Spoléháte se na kávu, abyste mohli začít svůj den, záviset na tom, že vás bude během dne chodit, a rádi ukončíte večerní jídlo šálkem. Jste však uvízli ve vyjetých kolejích a kupujete stejnou starou značku ze svého supermarketu, aniž byste příliš přemýšleli o tom, co od kávy opravdu chcete. Pokud to zní dobře, možná budete chtít zvážit strávení trochu času prozkoumáním mnoha druhů kávy, které jsou dnes k dispozici, a výběrem výběru podle svého konkrétního vkusu.Některé užitečné přísady pro ochutnávání kávy doma zahrnují dobrou zásobu filtrované vody, protože pošpiněná voda může zkazit nejlepší kávu, podnos navržený pro několik malých šálků nebo misek, některé odměrky a různé lžíce. Pokud budete chtít použít celé kávové boby, budete potřebovat mlýnek na frézy. Může být užitečné vyzkoušet různé stupně jemnosti a také různé druhy kávy, abyste zjistili, které dáváte přednost. Pokud však nechcete investovat do brusky, můžete si zakoupit různé druhy mletí.Při přípravě kávy nezapomeňte, že voda by měla být těsně mimo varu. Vroucí voda opaří kávová zrna, která ničí jejich chuť a vůni. Jeden kávovar nebo jiný typ kvalitního kávovaru může zajistit, že voda bude mít přesně tu správnou teplotu. Pro ochutnávání byste však měli namíchat mletou kávu s převařenou vodou a po několika minutách buď filtrovat, nebo vyzkoušet vzorek lžičky. Budete potřebovat zhruba dvě polévkové lžíce kávy na každých šest tekutých uncí vody, ale tuto kombinaci můžete změnit, abyste dosáhli silnějšího nebo slabšího účinku.Před ochutnávkou byste měli vdechnout aroma kávy, velké procento chuti je skutečně ve vůni. Když si ji vezmete do úst, ujistěte se, že káva není příliš horká, a nechte tekutinu protékat celým jazykem a zakrýt všechny vaše chuťové pohárky. Nechte kávu v ústech několik sekund, než plivnete do nádoby.Vzhledem k různým klimatům a typům půdy, které se podílejí na výrobě kávy, a také vzhledem k různým metodám přípravy, není překvapivé, že takové druhy kávy existují. Vyzkoušejte kávu z mnoha zemí v různých částech světa. Rozdíly mezi africkými a jihoamerickými kávami jsou ohromující.Další informace o profilech káv, které vás baví. Co je kyselost? Jakou vůni má káva? Jak hořká je dochuť? Je na kávě ořechová chuť? Je chuť pepře nebo možná květinová? Vyzkoušejte světlé a tmavé kávy, bohaté, hladké a ostré kávy, abyste získali skutečné porozumění vašim vlastním preferencím.Trávit nějaký čas poznáváním různých dostupných káv a konkrétních typů, které přitahují vaše chuťové pohárky, může z pití kávy znamenat radost. Vzhledem k množství kávy, kterou většina lidí během svého pracovního týdne pije, je překvapivé, jak málo lidí o nápoji ví velmi mnoho. Ochutnávka kávy může být skvělým způsobem, jak pobavit přátele, a zároveň se dozvědět něco o svých oblibách a oblibách současně.

Co jsou kávové lusky?

Lidé pijí kávu, aby zůstali vzhůru a udělali více věcí. Jak ale dokážete udělat více věcí, pokud čekáte na vaření kávy. Jistě si můžete jít koupit šálek kávy, ale v určitém okamžiku budete chtít šálek doma. S kávovarem pod kávovar jste jen 30 sekund od vynikajícího šálku kávy.Senseo byl jedním z prvních dostupných kávovarů. A po prodeji více než 10 milionů kusů za čtyři roky je Senseo rozhodně tu, aby zůstal. Kávovar vypadá jako kulatý čajový sáček. Funguje to takto. Naplníte kávovar vodou, umístíte kávový box do zásuvky, stisknete tlačítko a o třicet sekund později máte skvělý šálek kávy. Patentovaná metoda, která používá speciální stříkací hlavu a mírný tlak k vyvážení poměru kávy k vodě při vaření, vytváří bohatý napěněný šálek kávy.Pokud hledáte skvělou degustační kávu, která je pohodlná a časově náročná, zkuste kávu pod. Kávové lusky jsou k dispozici v různých silách, včetně tmavé, střední a mírné. Obvykle si můžete koupit balíček 72 kávových kapslí za méně než dvacet dolarů. Protože v supermarketu si také můžete koupit mletou kávu o velikosti 33 oz za asi pět až 10 dolarů, kávové lusky nejsou určeny pro pijáky na kávu s rozpočtovým zaměřením. Tato velká plechovka bude určitě obsahovat mnohem více než 72 šálků kávy. Ale nezapomeňte, že platíte prémii za žádný nepořádek, žádné měření, snadné čištění, připravené za třicet sekund, šálek kávy. U některých lidí jsou peníze dobře utraceny.Vyčištění je vánek, jen zlikvidujte modul. Vzhledem k tomu, že mlýnky na kávu jsou uzavřeny v pouzdru namísto filtru, je menší šance na jejich rozlití po celé kuchyňské podlaze. Zásuvka tobolky je dokonce vhodná do myčky.Dalším důvodem ke koupi kávovaru, zejména Senseo, je to, že stroje jsou tak dobře vypadající. Jsou elegantní, stylové a vypadají skvěle na vaší pracovní desce.Káva už není jen na snídani, je to celodenní záležitost. Proč nepatřit do kávových lusků každodenní rutinu?

Proč zvlolit kávu Arabica?

Ve světě kávy existují dva různé primární druhy kávovníku: Arabica a Robusta. Každopádně existuje několik desítek dalších druhů kávy, ale soustředíme se pouze na tyto dva primární. Dnes se snažím, abyste se rozhodli pít kávu pocházející z  druhu Arabica .Proč si vybrat kávu Arabica?Za prvé, chutná mnohem lépe…Chuť:Robusta:  tvrdá, hořká, arašídová chuť, malá rozmanitost, slabá chuť, zemitáArabica:  hladká textura, velkározmanitost chutí, ovocných a živých tónůZrna robusty jsou velmi snadno zpracovatelné a následně vedou k menší rozmanitosti chutí a potenciálu. Pěstování  zrn Arabica je mnohem těžší a vyžaduje mnohem více práce , a proto mají často jemnější a jemnější chuť.Zrna Robusty jsou vytvářeny v nízkých nadmořských výškách, což umožňuje mnohem snazší proces výroby zrn v hromadném množství. Zemědělci také používají jednorázové pěstování, které je aktem pěstování stejných rostlin po sobě následujících let v řadě na stejném přesném místě. To eroduje půdu a ničí živiny, které nakonec způsobí, že půda bude téměř nepoužitelná.Problém také existuje v důsledku, že velké kávovní společnosti jednoduše vyčistí velká množství deštných pralesů a rostlin Robusty, protože mohou být pěstovány téměř kdekoli. 

Proč byste měli dbát na mletí kávy ?

Celým cílem pěstitelů kávy, pražíren a baristů je přinést co nejvíce chuti z kávových zrn. Cílem je dostat to, co je uvnitř zrna do vašeho šálku.Když jsou buňky uvnitř kávových zrn vystaveny vzduchu, těkavé aroma reagují s kyslíkem ve vzduchu a provádějí oxidaci. Stává se, že zrna rychle reagují a každou sekundu v podstatě ztrácejí aroma a chuť. Po pouhých 15 minutách mletí káva ztrácí více než 60% své vůně! Po dni nebo dvou rozemletých ztratila káva téměř veškerou chuť. Pokud byla káva mleta po dobu 5 nebo 6 dnů, pak v podstatě ztratila veškerou chuť a je téměř irelevantní, jak dlouho ji necháte; je to ztracená věc.Stává se také to, že oleje v kávě se začínají ředit vystavením vlhkosti v prostředí.Dalším pozoruhodným problémem je to, že kávové oleje jsou velmi choulostivé a mohou být snadno kontaminovány. Ve vašem kávovém zrnu se pak vytvoří jakýkoli zápach.  Všimli jste si někdy, že vaše káva chutná jako plastová nádoba, ve které jste ji drželi zapečetěnou? Nebo to možná chutná, jako když pijete kus kovu, jako je plechovka, do které přišel? Vaše pozorování jsou zaručena, protože oleje v kávě v podstatě vysávají fragmenty těchto materiálů a na oplátku vaše nápojová chuť jako oni.Oxid uhličitý hraje hlavní roli při získávání éterických olejů do kávy po jejich uvolnění. Problém je v tom, že po mletí zrn to zvětšuje povrchovou plochu kávy, která je vystavena (ve srovnání s celými zrnami, které jednoduše odhalí vnější obal). Když jsou pomletá kávová zrna odkryta, uvolní se C02. Během 60 sekund po mletí kávových zrn se do vzduchu uvolní 80% plynu (proto je tak dobrý zápach). Poté se začne ztrácet v následujících minutách.Chcete-li si co nejvíce vychutnat kávu, jednoduše počkejte a až na poslední chvíli rozemele vaše zrna!

Vyplatí se kupovat výběrovou kávu?

S rostoucím trendem směrem ke výběrové kávě došlo k určitým spekulacím o tom, zda zvláštní úsilí stojí za to. Výběrová káva vyžaduje více času, energie, peněz a významný výzkum a studium, aby byla provedena dobře. Pro někoho, kdo prostě hledá jejich ranní opravu; mnozí by argumentovali, že to nestojí za to. Dovolte mi změnit názor ...Po celá léta byla káva prostě něco, co bylo ráno součástí rodinné rutiny, a teprve v posledních letech se tato forma začala uvolňovat. S novým výzkumem těkavých aromatických sloučenin v kávových zrn a jedinečné chutě, které jsou k dispozici u kávy, výrobci kávy a baristů, tvrdě pracovali, aby tyto chuti přinesli na světlo.Výběrová káva není pro každéhoNech mě to být jasné; Myslím, že každý by měl  vyzkoušet  výběrovou kávu. Nejsem však přesvědčen, že každý  potřebuje  výběrovou kávu. Někteří pijáci kávy jednoduše pijí pro kofein nebo mohou do kávy vložit hromadu smetany a cukru. Tito pijáci kávy nemusí nutně utrácet veškerou energii navíc potřebnou pro výběrovou kávu. Pokud vám opravdu záleží na podrobnostech o chuti ve výběrové kávě, nestojí to za čas navíc, energii a značné peníze, které je třeba do ní vložit.Proč každý by měl  vyzkoušet  výběrovou kávuTo vše řeklo; rozhodně by to mělo být něco, co alespoň vyzkoušíte.Vzhledem k velké míře, ve které pěstitelé, pražírny i sládci pracovali na zlepšení kvality kávy, věřím, že mnozí, kteří nikdy nezkoušeli výběrovou kávu, mohou být velmi šokováni. výběrová káva může otevřít oči do zcela nového světa chutí, které jste nikdy předtím nezažili.Kdykoli skupina lidí pracuje tak usilovně, aby v něčem vydělala absolutně nejlepší; Stávají se úžasné věci.To se děje s kávou.